Monday, September 12, 2011

Thank you hubby!

Ibu sekarang berada di kampung Merapoh, Kuala Lipis, Pahang Darul Makmur. Setakat ni, setiap kali ibu bersalin, ibu mmg berpantang kat sini ngan Busu (adik abah yang paling bongsu). Busu la yg jaga Nurin, Hana n baby Umar. Ibu tak berpantang kat Muar (kpg mertua) sebab tak nak menyusahkan mak yg dah tak berapa kuat. Kesian pulak nak turun naik mandikan baby and masak utk Ibu. Mak ibu lak bekerja.... career a.k.a. working mom.. :) . tp alhamdulillah, sejak bersara dr LHDN, and skang keja waktu anjal ngan Pricewater house Coopers and Securities Commissions ni... mak amik cuti 3 minggu sempena hari raya and jaga Kakak Nurin and Kakak Hana...

Insyaallah, hujung minggu ni mak akan hantar kakak2 umar balik kampung since cuti dia nak abis,.. and ibu will be re-united with all my kids. Ayah pun suka la hantar ibu balik kampung.. hehehe, dpt dia concentrate ngan keja opis yg tak abis2 bawak masalah .. hehehe.. tengah2 ibu bersalin, bole dia dpt msg yg company dia top contributer downtime kat Perodua... apalagi.. nyaris mengamuk... nasib baik, pikiran dia still kat ibu yg tengah sakit bersalin.

:) selalunya bila ayah busy, utk elakkan ibu dr mengarut2 duk ckp 'ye la...tak layan ibu'..ayah pun suka la suprisekan ibu ngan hadiah ke bunga ke.. hahaha.. tp awal2 sebelum bagi hadiah dah pesan... abg busy yek bulan ni... mungkin pas 3 minggu baru ayah lawat ibu n anak2... hehehe... takpela.. dah terbiasa.

Alhamdulillah..ayah jaga makan ibu time ibu kat rumah sorg berpantang sementara tunggu Baby keluar hospital, buat itu buat ini... dalam busy2 settle kan umah, basuh, jemur and lipat kain... , sempat jugak ayah pegi shopping beli hadiah utk ibu...

dalam masa yg sama, kawan baik ayah pun hadiahkan ibu hadiah sempena raya... setiap tahun raya, sejak ibu kahwin ngan ayah 5 tahun lepas, tiap2 tahun ibu dpt set pinggan mangkuk Correlle atau Corningware. tp tahun ni, dia hadiahkan handbag utk ibu sempena raya... 'punya la jeles ayahnya... sebab dia kata kalau bagi pinggan, bole gak abang guna... ni bg handbag'.. hahaha.. pas tu bole lak dia kata... 'eh bag ni sama mcm yg abang beli utk yati waktu kat bangkok dulu... '.. hehhee mmgla bang, yang kat bangkok harga rm10..keras pun ye.. ibu buat simpan telekung je... yg ni ori..hahaha... lembut semacam leather je.. siap kat zip tak tulis 'YKK' mcm yg kat bangkok.. :)

tgk la beg kat bwh tu, mana tak ayah jeles... raya haji baru bole ibu melaram...ayah siap kata abis la beg-beg coach kat umah duk dlm kotak balik... :)

ni la beg yg kawan ayah bagi... :) senyum sampai ke telinga ibu.. nak harapkan beli sendiri, jgn harapla nak membazir.. masuk outlet2 dia pun tak sanggup.. (ibu bukan dato'ct nak beli brand ni)

ni gelang ayah bagi ibu... :) (rasanya sebab dia seronok sgt dpt baby lelaki yg ditunggu2)

ni la Ipad2 baru ibu... hehehe, ayah kata kesian ibu tak dpt guna Ipad ibu...asyik kena conquer ngan kakak Nurin tgk Barbie and kakak Hana tgk Barney je... so.. ayah belikan ibu Ipad2 .. ganti Ipad lama ibu... :)

so... Thank you hubby darling kerana memanjakan and menjaga ibu... :)
This post is tribute to you...